På tide å renovere uteområdet?

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Er det kanskje på tide å gi uteområdet en liten oppfriskning? Det er fort gjort å fortape seg i interiør og møbler, og dermed glemme at uteområdet også er en svært viktig del av boligen. Kanskje blir det ikke utnyttet godt nok? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Rydd opp 

Det er først og fremst en god ide å rydde opp i hagen og uteområdet. Er det noe som bare står og som ikke blomstrer eller blir brukt? Kan det være en del av uteområdet som kan brukes på en smartere måte? Det kan for eksempel være ved å innrede en del av området som en liten grønnsaks- eller urtehage. Dermed kan du enkelt bli selvforsynt med en del matvarer, og det er i tillegg både hyggelig og terapeutisk å få ting til å vokse og gro.

Hvis du skal planlegge hagen er det også lurt å planlegge så du har noe som blomstrer i så store deler av året som mulig. Med en lekker utepeis kan du også gjøre uteområdet til et hyggelig sted å være om vinteren når det blir kaldt, og husk å installere koselige lys og lykter. Når man utnytter uteområdet godt nok, har man et helt ekstra lite rom som man kan bruke. 

Ikke glem innkjørselen 

image

Innkjørselen er neo av det første folk ser, så den må du heller ikke glemme når du skal renovere uteområdet. På https://nordasfalt.no/ kan du lese mer om asfalt og asfaltering, og se om det er den riktige løsningen når du skal friske opp innkjørselen. Det ser både pent og ryddig ut, og det er enkelt å vedlikeholde. Du kan også sette planter og busker i innkjørselen, som gjør den grønn og innbydende. Da får gjestene et godt inntrykk av boligen din med en gang de kjører inn. 

Flere nyheter