Hva bør man tenke på med sparkesykkel for barn?

05 juli 2021
Johanne Larsen

Sparkesykler til barn er utrolig populære, men hvilke forhåndsregler må man egentlig ta når man skal slippe barnet løs på sparkesykkel? Det skal vi se litt nærmere på her så du kan føle deg tryggere. 

En god gave

For det er jo ingen tvil om at sparksykkel barn er en utrolig god gave, og noe som mange barn får veldig stor glede av. Derfor er det også en utrolig hyggelig gave å gi, men det krever også at man tar de forhåndsreglene som trengs for å gjøre det trygt å kjøre på sparkesykkel for barn. 

Hvis du skal velge en sparkesykkel, så er det også lurt å sjekke markedet på nettet før du kjøper, så du er sikker på at du får en god sparkesykkel til en god pris. Det er nemlig utrolig mange sparkesykler å velge mellom, og det er veldig deilig å få følelsen av at man har valgt riktig. Det er også lurt å se på hva andre barn har. Barn har en tendens til å sammenligne seg med andre barn, og hvis du kan få innblikk i hvilke sparkesykler vennene til barnet har, så er det lettere å kjøpe ‘riktig ‘ sparkesykkel. Det er jo som med oss voksne at det som regel er noen trender man gjerne vil følge – også som barn. 

Sørg for beskyttelse 

Det er selvfølgelig viktig at barnet ikke kjører i trafikken på sparkesykkel, men kun oppholder seg på trygge områder og gjerne under oppsyn. Det er jo dessverre sånn at ulykker kan skje fort på asfalt, og derfor er det lurt å sørge for god beskyttelse for barnet når det skal kjøre på sparkesykkel . Det kan for eksempel være ting som knebeskyttere, håndleddsbeskyttere og hjelm, så man er godt beskyttet hvis uhellet mot all formodning sulle være ute. Da er du godt forberedt til sommeren med barn på sparkesykkel. 

Flere nyheter