Smarte veier til et miljøvennlig hjem

18 juli 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er mange måter du kan få et mer miljø- og klimavennlig hjem på, men det kan være vanskelig å vite akkurat hvilke ting man skal prioritere, og hvordan man skal tenke. Her skal vi se litt nærmere på noen smarte løsninger du kan undersøke, hvis du vil gjøre hjemmet litt grønnere. Det er kanskje ikke så komplisert som du tror. 

Utnytt varmekilder bedre

amalo

En av de store snakkisene, ikke bare når det kommer til grønnere hjem, men også til mer kostnadseffektiv varme, er det som heter varmepumpe. Det er nemlig sånn at vi leter etter varmekilder som ikke bruker ustyrtelige mengder ufornybar energi, men mange synes at en varmepumpe virker som en dyr løsning. Det kan også virke sånn, men det er rett og slett fordi det koster en del å få installert varmepumpen – det mange ikke tar med i regnestykket, er at den i mange tilfeller betaler seg selv innenfor forholdsvis få år fordi den rett og slett er billigere i drift enn andre løsninger – den bruker mindre energi, og utnytter energien bedre, så den sirkulerer i hjemmet ditt. Hos selskaper som amalo kan du lære mer om varmepumpe til hjemmet ditt. 

Sørg for å ha tette vinduer 

Hvis du skal ha en luft til vann varmepumpe, som er svært populært, så er det dog en god ide å sørge for at det er tett hjemme hos deg. Det er viktig for at varmen ikke skal sive ut, og man dermed skal bruke mer energi enn nødvendig for å varme opp boligen. Det er heldigvis enkelt å skifte vinduer, og man får mye ut av det når det først er gjort. Derfor er det en god ide å skifte ut vinduer, eller tette dem, så man holder varmen inne – og bruker mindre energi. Det er en hel liten grønn løsning i seg selv. 

Flere nyheter