Produksjonen har en spennende fremtid

02 februar 2020
Mathias Bjelland
Produksjonen har en spennende fremtid

Produksjonsutstyr vs forbruksvarer

Ganske mange av oss har nok sett en dokumentar eller to om hvordan et bestemt forbruksgode blir til. Du vil først se et voluminøst stykke råstoff som først vil gå gjennom samlebåndet. Gjennom hele prosessen vil det være et antall maskiner så vel som arbeidere som ville være på forskjellige punkter på samlebåndet og ville utføre sin utpekte oppgave. På slutten av hele prosessen vil produktet være ferdig formet og klart for hyllene.

Saken er at de fleste av oss som har sett en slik dokumentar, sannsynligvis ikke tenkte på hvordan maskinene som var involvert i den produksjonsprosessen. Når du tenker på det, vil det sannsynligvis være viktigere å vite om hvordan produksjonsutstyr blir sett på fordi de er ansvarlige for å gjøre forbruksvarene vi tar for gitt.

En veldig stor forskjell

Et sentralt konsept å huske på er at produksjonsutstyr er laget veldig annerledes enn forbruksvarer. For en ting er produksjonsutstyr så mye større i størrelse enn noe forbrukergode. Dette betyr vanligvis at samlebåndet ikke lenger er et alternativ. En annen ting å huske på er at produksjonsutstyr ikke er noe du masseproduserer. Produksjonsutstyr bestilles en eller noen få om gangen og koster ganske mye penger.

Alt dette betyr at produksjonsutstyr skal skreddersys. Produksjonsutstyr vil også bli underlagt mye høyere standarder for kvalitet og sikkerhet, da det vil fortsette å produsere millioner av enheter av forbruksvarer. Produksjonsutstyr er en av de kategoriene av gjenstander som virkelig gjør våre moderne liv mulig at vi knapt gir oss en ny tanke. Etter den industrielle revolusjonen har alle piler pekt oppover, og mens kunstig intelligens sniker seg inn, så vil produksjonen øke enda mere. 

Dette vil i sin tur bety bedre velstand for befolkningen, da vi kan produsere mer effektivt og rimeligere. Fremtiden ser lysende ut innen produksjonen, og vi må gripe mulighetene!

Flere nyheter