Har du lyst til å lære deg å spille mandolin?

19 juli 2020
admin

Har du lyst til å lære deg å spille mandolin?

Mandolin er et vakkert italiensk strengeinstrument som har blitt brukt på mange forskjellige måter gjennom historien og frem til i dag og det er fortsatt et utrolig populært instrument. Det pleide å være formet mer som en lutt, men har i nyere tid fått mer form som en gitar. Det betyr at en moderne mandolin er mer flat, selv om det opprinnelig var mye mer runde. det påvirker lyden litt, men arkitekturen bak instrumentets mer moderne form har blitt utviklet til å bevare den klangen som man ønsker seg fra en mandolin. 

Elektrisk eller akustisk mandolin

Når man skal velge et instrument er det viktig at man velger det ut fra både hva man vil bruke det til og hvordan det skal høres ut. Uansett om man velger en akustisk eller en elektrisk mandolin, er det rik mulighet til å bruke dem på nesten de samme måtene. En akustisk mandolin er litt mer upraktisk, fordi man ikke kan øve uten at andre hører det, og den skal ha en mikrofon hvis man spiller konsert eller er på scene, mens den elektriske mandolin kan plugges direkte inn i forsterkere der man kan bruke hodetelefoner og de kan også kobles direkte på lydanlegget der man spiller konsert. Hvilke behov man har kommer derfor ofte i aller første rekke når man skal velge hvilken type mandolin det er man ønsker seg.

Et historisk instrument

Mandolinen er et klassisk strengeinstrument som har blitt brukt gjennom historien. Det er litt mer avslappet enn for eksempel en filen, men stemmes på akkurat samme måte og har fire doble sett strenger. Det er et utrolig spennende instrument med en spennende klang som man kan utforske på mange forskjellige måter – det er bare fantasien som setter grenser og du kan glede deg til å utforske det1

Flere nyheter