Flotte og praktiske skyvedører

03 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Skyvedører kan være en utrolig smart løsning hvis du vil spare plass – både inne og ute. De kan for eksempel brukes til din veranda, der skyvedører er både praktiske og samtidig veldig flotte. Her kan du bli klokere på hvilke løsninger du kan velge innen skyvedører.

Utendørs skyvedør til din veranda

En utendørs skyvedør er en dør som kan skyves helt til siden ved å kjøre på enten en innvendig eller utvendig skinne. De lages vanligvis i én av tre materialer: enten tre, tre/alu eller plast. Den riktige løsningen avhenger fullstendig av deg og dine behov, og det er viktig å velge noe som passer til din personlige stil. Dog er tre/alu en av de mest populære løsninger, fordi det gir minst mulig vedlikehold.

Overordnet finnes det to typer teknikker. Den ene kalles en vippe-/skyvedør, og her kjører den på en innvendig skinne. Den kan enten vippes innover eller skyves til siden. Den andre kalles en heve-/skyvedør som kjører på en utvendig skinne. Dette er en veldig plassbesparende løsning som gir mye lys og et moderne uttrykk til boligen.

dør og vindu

Skyvedører av høy kvalitet

Med skyvedører veranda får du altså en funksjonell og praktisk løsning som gir deg mer plass, og som samtidig slipper inn veldig mye lys i boligen. Med moderne skyvedører med 3-lags glass får du veldig tette vinduer som isolerer utrolig bra, noe som også kan spare deg på varmeregningen.

Det finnes masse forskjellige løsninger å velge mellom, både når det gjelder størrelser og materialer, men også den generelle designen i forhold til form, utseende og farge. På den måten kan du tilpasse det fullstendig etter din bolig, dine ønsker og behov, og ikke minst din personlige stil. Slik får du skyvedører som passer presis til deg og din innredning, og som gir boligen nytt liv.

Flere nyheter