Få bedre internett med en wifi repeater

24 mai 2020
Maria Laugesen

De fleste anvender trådløst internett i deres eget hjem fordi det er en enkel måte å få wifi til hele hjemmet uten å tenke på kablede forbindelser. Men ofte opplever man en bedre forbindelse noen steder i hjemmet enn andre. Og hvorfor skjer dette egentlig?

Det kan både være en simpel årsak som at avstanden mellom router og PC er større enn rekkevidden for din wifi. Ofte vil en lenger avstand gi en dårligere forbindelse. En annen årsak kan være forstyrrelser fra andre apparater, og her kan spesielt metallapparater og mikrobølgeovner utgjøre et problem. De kan nemlig forstyrre signalet fra ditt trådløse nettverk og dermed gi en svakere og mer ustabil forbindelse. 

Men hvordan oppnår du da en bedre og mer stabil forbindelse i hele hjemmet eller på arbeidsplassen? Dette kan du med fordel gjøre med en såkalt wifi repeater. Dette apparatet – som også kalles en wifi forsterker – forlenger nemlig signalet fra din router. Dermed får en lenger rekkevidde av din wifi, og samtidig du kan minske forstyrrelser fra andre apparater.

Det vil gi deg en mer stabil og en raskere forbindelse over hele hjemmet. Samtidig kan det være en opplagt mulighet hvis dere anvender mange enheter på samme tid som alle skal anvende det trådløse nettverket. Da vil en repeater til trådløst nettverk sikre at dette kan fungere uten å gå på kompromiss med hastigheten og stabiliteten av internettet.

Det finnes mange forskjellige wifi repeatere på markedet, og det riktige valget avhenger fullstendig av dine individuelle ønsker og behov. For eksempel kan du velge hvilken rekkevidde den skal ha, og her kan du eksempelvis velge mellom 70 meter eller 900 m2. Her er forskjellen altså stor, og det avhenger selvfølgelig av om den skal brukes i ditt eget hjem eller til en liten bedrift, eller om den skal anvendes over store områder i større bedrifter. Hastigheten er også forskjellig, og her bør du selvfølgelig velge noe som passer med den hastigheten du allerede har på din wifi.

Det finnes også andre forskjeller mellom variantene, som hvordan de tilkobles og om de er trådløse. Derfor har du rik mulighet til å finne en som passer akkurat for deg og dine behov. Du kan finne et stort utvalg for alle behov online hos 123elektronikk, der du uten tvil også kan finne din nye wifi repeater. Da får du en raskere og mer stabil trådløs forbindelse som dekker over hele ditt hjem eller din arbeidspalss.

Flere nyheter