Låst deg ute? Her er hva du skal gjøre

26 mars 2020
Johanne Hansen
Låst deg ute? Her er hva du skal gjøre

Det er faktisk de flestes verste mareritt å låse seg ute. Når man går ut døren hjemme har de fleste en mental huskeliste bestående av telefon, penger og nøkler – og glemmer man nøkkelen kan det bli utrolig kjipt når man skal hjem igjen. Hva gjør man egentlig hvis uhellet er ute og man har glemt nøkkelen? Her får du en guide. 

Når uhellet er ute

Det aller lureste er selvfølgelig å oppbevare en ekstranøkkel på et lurt og hemmelig sted eller kanskje hos en nabo eller venn, men noen ganger så er ikke den muligheten der. Det kan også være at du har fått frastjålet en ryggsekk eller bag der husnøkkelen lå og så står du der jo med skjegget i postkassa. Hva gjør man egentlig hvis man låser seg ute?

Profesjonell hjelp

Svaret er forholdsvis enkelt. Når uhellet er ute og du har glemt eller mistet nøkkelen så trenger du profesjonell hjelp. Det nytter ikke å prøve å bryte seg inn, det forårsaker stort sett mer skade enn gavn og kan føre til større omkostninger i siste ende enn hvis du bare tilkaller en låsesmed med en gang. Dette er det mange som frykter fordi det er beryktet å være ganske dyrt. Men hva koster det? Det kommer faktisk helt an på når du har låst deg ute. Hvor har ikke så mye å si, det finnes heldigvis lokale låsesmeder, så du kan finne for eksempel en i Oslo og en låsesmed i Asker med 24 timers vakttelefon hvis uhellet skulle være ute. 

Det kan som sagt være mange grunner til at man låser seg ute, men en låsesmed er som regel kjapt på pletten og kan hjelpe deg inn. Uansett når på døgner du låser deg ute eller trenger hjelp av en låsesmed så kan det komme en å hjelpe deg. Det er betryggende å vite! 

Flere nyheter