Hva må man vite om lån på nettet?

29 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er mange reklamer for lån på nettet, og det kan være litt vanskelig å vite hva det egentlig går ut på. Her skal vi se litt nærmere på hva du trenger å vite om onlinelån.

Det finnes forskjellige typer lån 

Det første som er viktig å vite, er selvfølgelig at det finnes mange forskjellige typer lån. Det er altså ikke sånn at alle lån er like, og det er mange måter å låne på. Felles for de fleste lån online, er at det er snakk om en eller annen form for forbrukslån. Ofte får de navn etter hvor store summer man kan låne med et bestemt lån. Et mikrolån for eksempel, er et lån som omfatter ganske små summer man kan låne på nettet. Det er også viktig å vite at alle lånetypen på nettet som regel er det man kaller lån uten sikkerhet – det vil si at du ikke trenger å stille sikkerhet for det beløpet du eventuelt vil låne. 

lån

Man må oppfylle vilkårene

Hvis man vil låne penger på nettet, er det selvfølgelig også viktig at man oppfyller vilkårene til lånestedet. Det er for eksempel sånn at alle som vil låne penger på nettet blir nødt til å gjennomgå en kredittsjekk. Det er for å sjekke at du kan godkjennes til den summen du vil låne. Det er også en aldersgrense man skal oppfylle, og vilkårene kan ellers variere litt fra lånested til lånested. Det lurt å sette seg inn i disse før man eventuelt søker. 

Det er lurt å sammenligne lån 

Det er også en god ide å sammenligne flere lån før man eventuelt velger et lån. Det er nemlig veldig store forskjeller når det kommer til pris og til en viss grad også vilkår, og derfor er det en god ide å sjekke litt forskjellig og bruke litt ekstra tid på research først.

Flere nyheter