Dette er hvordan graving fungerer

30 januar 2020
Mathias Bjelland
Dette er hvordan graving fungerer

Graving er ikke så tøft som det virker

Alle av oss har sett et utgravningsprosjekt på gang ved siden av veien. Det er alltid minst en gravemaskin som trekker ut tonn med skitt med hver innsetting og folk som står rundt for å sikre at alt blir gjort riktig. Vi pleier aldri å tenke på det. De fleste av oss som tenker på det antar at denne typen prosjekter er enkle og brutale. Bare tøffe mennesker som elsket å grave for moro skyld som barn noensinne ville tenkt å søke.

Dette er faktisk et veldig feil syn på ting. Dette forutsetter at gravearbeidere kan være grove når de graver opp skitt. Dette forutsetter at det ikke er noen konsekvenser å gro rundt. Dette viser seg å ikke være sant. Faktisk er graving i Lier og andre norske byer veldig alvorlig og nøye virksomhet. Du kan ikke bare begynne å grave et hull i bakken uten å sjekke hva som er under.

En hel verden under

De fleste glemmer at et helt nettverk av systemer eksisterer rett under føttene våre. For å holde byene i gang og fungere, har vi bygget omfattende systemer for vannfordeling, gass og så mange flere under overflaten av veiene og husene våre. Dette er grunnen til at gravemaskiner ikke bare på en grov måte kan synke gravemaskinene sine i skitten uten kritikk uten å sjekke hva som ligger nøyaktig under.

Hvis de skulle gjøre det, ville de risikere å skade flere systemer med en uvøren graving. Dette er grunnen til at de trenger å se etter tegninger hvis det området før de graver ut noe. Først etter at de har konsultert seg med tegninger for å fastslå at det er trygt å grave, kan det første smussstykket fjernes. Dette er grunnen til at det er viktig at folk endrer sin misforståtte oppfatning på gravemaskiner. Det er mindre av en kunst og faktisk mer av en vitenskap.

Flere nyheter